Historie

Even terug in het verleden

Door de jaren heen is er veel gebeurt, maar bovenal zijn we een echt familiebedrijf. Privé met de komst van de kinderen en op zakelijk gebied telkens vernieuwen en vergroten. Niet in de laatste plaats door het vertrouwen dat u jarenlang in ons stelt.

Daarom even een stukje historie. Rond 1967 toen Herman en Jannie met elkaar waren getrouwd gingen ze samen verder met het grote avontuur. Ze gingen wonen aan het Zuideinde nr. 328 (nu Warmoesstraat 37) waar al snel de hal werd ingenomen door Herman om als magazijn te dienen en om zo zijn koopwaar ruimer te kunnen presenteren. In die tijd was het nog een sigarenzaak met daarbij een rijdende melkwinkel, ook het monsternemen van melk bij de boer en verkoop van huizen in en rond St. Annaparochie gebeurde er bij.

Bovendien deed Herman ook nog in verzekeringen. Van alle markten thuis dus, menig huis in St. Annaparochie is dan ook door Herman en zijn vader van een nieuwe eigenaar voorzien.

In 1969 werd Hetty geboren waarop Josefine al snel volgde in 1970. Aangekomen in april 1973 werd de slijterij geopend. Ook werden er 6 woningen aan de steeg (Achteromtsy) Warmoesstraat/Cingel aangekocht waar een opslagplaats voor de melkwagen en het toenmalige magazijn moest komen. Al snel daarop wederom in april nu in het jaar 1975 werd de vergrote en gemoderniseerde supermarkt en slijterij geopend.

Iedere keer weer een stukje erbij. Inmiddels was het gezin verhuisd naar de S. Brandsmalaan en werd in juli 1975 Marc-Siemon geboren waarop het gezin compleet was.

Het distributiekantoor werd aangekocht hierin was de toenmalige Soos gevestigd, de Soos kreeg een nieuwe plek in de oude tuin van Dokter Kliphuis achter het pand waar nu Boterhoek in is gevestigd. Een doorbraak tussen de Cingel en de Wassenaarstraat zorgde voor een ontsluiting aan deze reed. De supermarkt was al vrij snel te klein wat resulteerde in 1978 in een gigantische supermarkt voor Noordwest Friesland. In die tijd vond er dus om de 2-3 jaar een uitbreiding /verbouwing plaats.

In 1980 verhuisde het gezin weer terug naar de Warmoesstraat nu naar nummer 41, de voormalige woning van Gerard en Sietske Boterhoek. De tuin werd echter al snel opgeofferd voor parkeerterrein. De huizen welke in de loop der jaren werden aangekocht waren er velen.

Richting het noorden de van Harenstraat waren het de panden van Jippe Faber, Krotje de visboer en Rosema de kapper. In 1985 volgde een verbouwing waarin het assortiment werd uitgebreid met vers gebrande noten, zelf gebak maken en een croissanterie. Voor de croissanterie was echter nog geen markt, dus na 3 jaar proberen werd die er in 1988 weer uitgehaald en kwam dat stuk bij de toenmalige winkel. De kinderen hielpen van jongs af aan altijd mee en op bijzondere dagen werden er allerlei activiteiten georganiseerd.

Daarna werden er diverse panden aan de zuidzijde aangekocht te weten: de woningen van Gerrit de Vries, Rinse van Dijk en de woning van familie G.D. de Jong. 1995 Wassenaar Supermarkten B.V. wordt een Albert Heijn inclusief Etos en een Gall&Gall. Op dit moment kwamen alle drie de kinderen Hetty, Josefine en Marc-Siemon officieel in het bedrijf. Er was opnieuw ruimte nodig, ditmaal in de vorm van parkeerplaatsen. Eerst werden er twee woningen hoek Hollandsestraat/Cingel aangekocht wat in een parkeerterrein aan de andere kant van de Cingel resulteerde. In 2000 kwam de dubbele woning van Jaap en Joeke Westerhuis en Steven de Jong daar nog bij, wat 14 extra parkeerplaatsen opleverde. In 2001 hielden we een operatie Pit Stop, de kaasafdeling ging deel uitmaken van de vleeswarenafdeling ook kwam er een nieuwe waren indeling.

In 2004 werd de Etos uitgebreid naar het vier werelden concept en kwam de Gall&Gall op een nieuwe plaats te zitten. Waarop in 2006 weer een uitbreiding van de Albert Heijn plaats vond door middel van het kleiner maken van het magazijn Albert Heijn ging werken met het principe “vandaag voor morgen” wat betekende dat je eigenlijk geen voorraad meer in je winkel hoeft te hebben en je iedere dag wordt bevoorraad met brood, vers, kruidenierswaren en diepvries.

In 2008 volgde de aankoop van de panden van familie Beimers te weten de Bruna en de Verfhoek. Aangekomen bij de huidige verbouwing juni 2014 waarin we als team ongelofelijk naar toe hebben geleefd en we met recht kunnen zeggen dat er weer een geweldige moderne supermarkt in het noordwesten van Friesland is neergezet.

Een winkel die er staat en waar men met plezier elke dag van de week naar toe gaat.

Albert Heijn Wassenaar staat constant open voor nieuwe ideeën. Heeft u een idee?

Contact opnemen