Slagerij

Tips van vips!

Hoe kan ik voorkomen dat vis tijdens het bakken uit elkaar valt?

Bak vis op een niet te hoog vuur en keer de vis tijdens het bakken maar 1 keer. Let erop dat de vis niet te gaar wordt. Zodra het visvlees net niet meer doorschijnend is, is de vis goed gebakken. Een truc die de restaurantkok vaak gebruikt is: vis eerst snel aan beide zijden bruinbakken en vervolgens in de oven laten garen.

Hoe komt het dat het ene stuk vlees malser is dan het andere?

Elk dier heeft malse en minder malse delen. Vlees van spieren die weinig worden gebruikt is over het algemeen malser dan vlees van spieren die actiever zijn.

Waarom wordt vlees soms gebraden in olie met een klontje boter?

Vlees kan worden gebraden in een speciaal bak- en braadproduct, zoals bakboter of vloeibare margarine, maar soms is het lekkerder om vlees te bakken in echte (room)boter. Omdat boter in de pan bij het verhitten sneller verbrandt, kunt u er ook voor kiezen om vlees in olie te bakken – olie kan veel hoger verhit worden voor het verbrandt – met een klontje boter. Zo geeft de boter toch smaak af, en verbrandt hij minder snel.

Albert Heijn Wassenaar staat constant open voor nieuwe ideeën. Heeft u een idee?

Contact opnemen