Kaas & Delicatessen

Kaas & Delicatessen

Op onze vernieuwde delicatessen afdeling kunt u terecht voor de heerlijkste vleeswaren, salades, worsten en diverse pate’s. De dames van onze afdeling deli willen u graag helpen. Lekker en gezond!!

Hoe lang zijn vleeswaren houdbaar?

Op verse vleeswaren staat de verpakkingsdatum vermeld. Hoe lang vleeswaren bewaard kunnen worden is afhankelijk van het soort vleeswaren, maar vooral ook van de temperatuur van uw koelkast. De ideale temperatuur is 4 °C. Op voorverpakte vleeswaren staat een uiterste houdbaarheidsdatum. Deze datum geldt voor een ongeopende verpakking en gekoeld bewaard. Na opening kan onderstaande tabel als richtlijn gelden.

Houdbaarheid van vleeswaren (na opening mits gekoeld):

Cervelaatworst, bacon, ontbijtspek 1 week rookvlees (gezouten vleeswaren), boterhamworst, Gelderse worst, gekookte worst, gebraden gehakt, leverkaas, (smeer)leverworst, (gekookte vleeswaren) ham, casselerrib, kipfilet 4 dagen Gelderse worst, gekookte worst, gebraden gehakt, leverkaas, (smeer)leverworst, (gekookte vleeswaren) ham, casselerrib, kipfilet fricandeau, rosbief 2 dagen filet américain eten op dag van aankoop.

Wat betekent de + op kaas?

Harde kaas bestaat voor ongeveer 40-50% uit water, de rest is droge stof (zoals vet, eiwit, zout en mineralen). Het vetgehalte dat op het etiket staat, (bijvoorbeeld 48+) geeft het percentage vet aan dat in de droge stof voorkomt. Het geeft dus niet het vetpercentage van de hele kaas aan. Het +-teken betekent dat er altijd net iets meer vet in zit dan is aangegeven. Dit omdat tussen het moment van berekenen van het vetgehalte en de uiteindelijke dag waarop de kaas in de winkel ligt, de verhouding tussen het water en het vet enigszins verandert en het vetgehalte wat toeneemt.

Albert Heijn Wassenaar staat constant open voor nieuwe ideeën. Heeft u een idee?

Contact opnemen