Brood

Overheerlijk brood bij Albert Heijn Wassenaar

Op onze brood en banket afdeling treft u een keur van vers ovenheerlijk brood en uit eigen oven afgebakte hartige en zoete produkten aan. Niet te vergeten natuurlijk de altijd verse croissants en harde broodjes en de overheerlijke echte franse stokbroden en baquettes. Ook verzorgen wij voor u het gebak en de overbekende friese oranjekoek voor uw verjaardagen en feestjes. Alle dagen vers voor u gemaakt door bakker Friso. Wij leveren alle dagen uw heerlijke tractatie.

Hoeveel boterhammen?

Het spreekt voor zich dat iemand die zware lichamelijke arbeid verricht, een beter gevuld trommeltje nodig heeft dan iemand met een kantoorbaan. En wie een extra lange dag voor de boeg heeft of gaat sporten, lust wel een boterham meer dan normaal. Uit onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat een volwassen Nederlander gemiddeld vier boterhammen per dag eet, verdeeld over lunch en ontbijt. Kinderen tussen vier en twaalf jaar houden het op drie sneetjes en jongeren op vierenhalf. Dat zouden er wel wat meer mogen zijn.

Het advies van het Voedingscentrum is: vijf tot zeven boterhammen per dag voor volwassenen, drie tot vijf voor kinderen en vijf tot zeven voor tieners. Brood levert namelijk een groot deel van de voedingsstoffen die we dagelijks nodig hebben, waaronder B-vitamines en jodium. Bovendien is brood een gezonde ‘hongerstopper ‘, dankzij de voedingsvezels die erin zitten.

Meer (bruin-en volkoren)brood eten betekent daarom: minder trek in snoep tussendoor en dat helpt om op gewicht te blijven.

Boterhamtips

Bewaren

Bewaar brood op kamertemperatuur in de zak in een afgesloten trommel. In de koelkast droogt brood uit. Handig om op voorraad te hebben: roggebrood of zuurdesembrood. Het is langer houdbaar en dus een uitkomst als u eens ‘gewoon’ brood in huis hebt.

Beleggen

Laat uw fantasie de vrije loop. Speculaasjes of ontbijtkoek liggen niet voor de hand als beleg, maar zijn wel heel lekker. Neem speculaasjes apart ingepakt mee en leg ze ‘s middags pas op de boterham. Onverwachte combinaties kunnen verrassend goed uitpakken. Combineer bijvoorbeeld pindakaas met jam of appelstroop met kaas. Ook lekker: schijfjes fruit of groenten erbij. Denk aan komkommer of tomaat op (smeer)kaas, schijfjes augurk op de salami, tuinkers op vleeswaren of banaan op chocoladepasta. Besmeer brood eens met roomkaas, tapenade of pesto in plaats van boter. Wat mayonaise, ketchup, curry, Marmite of sambal maakt beleg extra lekker. Ook smakelijk: een likje pesto op ham, mosterd op kipfilet, of honing op kaas.

Invriezen

Vries brood zo vers mogelijk in. Vries brood in kleine porties in. Dan ontdooit u niet méér brood dan nodig is. Heel praktisch: ingevroren brood beleggen. Tegen lunchtijd zijn de boterhammen ‘vers ontdooid’!

Albert Heijn Wassenaar staat constant open voor nieuwe ideeën. Heeft u een idee?

Contact opnemen